Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η Πολωνία αμφισβητεί το ευρωπαϊκό Δίκαιο - Κάτι που ισως μας αφορά όλους όπως και η χειραγώγηση των ΜΜΕ ! !

Η Πολωνία αμφισβητεί το ευρωπαϊκό Δίκαιο-Κάτι που ίσως μας αφορά όλους όπως και η χειραγώγηση των ΜΜΕ !Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.10.2021

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας τοποθετείται όσον αφορά στην ένταση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ λόγω απόφαση του πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Διευκρινίσεις από την Πολωνία ύστερα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας για την υπεροχή του δικαίου της χώρας έναντι της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η απόφαση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ε.Ε.
Το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως τα άρθρα 1 και 19 της Συνθήκης της Ε.Ε δεν είναι συμβατά με το πολωνικό Σύνταγμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Κομισιόν, η οποία επεσήμανε πως «το δίκαιο της ΕΕ υπερισχύει του εθνικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των συνταγματικών διατάξεων».
 
ΠΗΓΗ 1 
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ :
 
 
....Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση της Βαρσοβίας με τις Βρυξέλλες, έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Πολωνία κλιμακώνει τη μάχη της με την Ε.Ε., αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας - ουσιαστικά ένα δικαστήριο-μαριονέτα - εξέδωσε απόφαση με την οποία αμφισβητεί τη νομική τάξη της Ένωσης. Πολιτικοί, δικηγόροι και βουλευτές προειδοποιούν τώρα ότι η Βαρσοβία έχει ξεπεράσει μια κόκκινη γραμμή....

ΠΗΓΗ 2

 

Σ.Σ. -Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ -ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ   ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  "ΠΗΓΕΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΜΕΣΩΣ ΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !!!. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΦΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΙΑΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ( έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του περασμένου έτους (2020) για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. ΠΗΓΗ 3)

 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΕΡΑ ΠΗΓΗ

 

...Ένα ζήτημα «αρχής»

Στην ετυμηγορία του το Συνταγματικό Δικαστήριο υπό την προεδρία της Γιούλια Πζελέμπσκα, η οποία θεωρείται έμπιστη συνεργάτις του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος PiS, Γιάροσλαβ Κασίνσκι, απεφάνθη ότι «η απόπειρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναμειχθεί στην πολωνική δικαιοσύνη παραβιάζει (…) τους κανόνες της υπεροχής του Συντάγματος και της εθνικής ακεραιότητας, η οποία παραμένει ανέγγιχτη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Δύο από τους συνολικά δώδεκα δικαστές είχαν διαφορετική άποψη, αλλά η περισσότεροι συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι ένα μέρος των Ευρωπαϊκών Συνθηκών δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας. Η δικαστής Πζελέμπσκα απαρίθμησε μία σειρά άρθρων της Συνθήκης, τα οποία δεν συνάδουν με το Σύνταγμα της Πολωνίας και έκρινε ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα «έχουν υπερβεί τις αρμοδιότητές τους».

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται ένα θεμελιώδες ερώτημα: Ποια είναι η σχέση του εθνικού με το κοινοτικό δίκαιο και, σε τελική ανάλυση, ποιο υπερέχει; Αφορμή για όλα αυτά ήταν η τροποποίηση της πολωνικής νομοθεσίας που αφορούσε τον ορισμό δικαστικών λειτουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η κυβέρνηση του εθνολαϊκιστικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015 είχε περάσει νόμο, με τον οποίο γινόταν πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί νομικά η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων. Η υπόθεση κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη ότι σε τόσο σημαντικές υποθέσεις, όπου διακυβεύονται βασικές αρχές της  ΕΕ, οι εθνικές διατάξεις θα πρέπει να υποχωρούν μπροστά στο κοινοτικό δίκαιο, ακόμη και αν έχουν συνταγματική ισχύ. 

(Σ.Σ. ΑΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ) 

Κατόπιν αυτού ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι έθεσε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του το ερώτημα περί υπεροχής του εθνικού ή του κοινοτικού δικαίου. Η σχέση αυτή πολλές φορές προκαλεί ερωτήματα, ακόμη και στη Γερμανία το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο σε πρόσφατη ετυμηγορία του είχε ταχθεί κατά της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Στην περίπτωση της Πολωνίας το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς η σύνθεση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είχε αλλάξει κατά τρόπο αυθαίρετο και μάλιστα παράνομο, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. ΠΗΓΗ 4

 

Σ.Σ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΛΠ. ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΤΣΙ ?)

  

 ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΕΕ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ.

      

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΠΟΛΩΝΙΑ;

Το ερώτημα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ρητορικό και ίσως να μην έχει και άδικο. Η πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους Πολωνούς και οι απειλές, είναι ακόμα μια επίδειξη δύναμης προς τα κράτη - μέλη. Για να είσαι στην ΕΕ, θα πρέπει να ακολουθείς και όλους τους κανόνες. Δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, κατά κάποιον "μας ανήκεις" δηλαδή. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Και κάτι αντίστοιχο προφανώς συμβαίνει παντού. Σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο video πάρτε μια μικρή γεύση από την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της Πολωνίας και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

ΠΗΓΗ 5

 

(Σ.Σ.  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ  ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ?? -ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ! ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΘΗΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ  ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΤΑΝ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΑΜΟΙΡΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ??)

 ΠΗΓΗ 6 

ΠΗΓΗ 7 ΕΣΥ ΠΥΛΑΙΑΣ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου