Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Οι πολίτες συνυπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και την καταστολή των παρανομιών

 

Οι πολίτες συνυπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και την καταστολή των παρανομιών    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ….

«Ο άνθρωπος διαφέρει από όλα τα άλλα ζώα, γιατί μόνο αυτός είναι προικισμένος με λόγο, ο οποίος τον καθιστά ικανό να διακρίνει το δίκαιο από το άδικο, το αγαθό από το κακό, το ωφέλιμο από το βλαβερό>>

Ο άνθρωπος του 2018 φοβάται για όλα αυτά που οι ίδιοι οι κυβερνώντες του, του ετοιμάζουν και που καταλαβαίνει πως του έστησαν μια παγίδα ,από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα.

Ανατρέχει στον Σόλωνα ,και βλέπει πως οι Αθηναίοι του 592 πχ είχαν δικαίωμα να κατηγορήσουν τον ίδιο τους τον άρχοντα, εάν έβλεπαν να διαπράττεται το άδικο…  Σήμερα  στην Ελλάδα του 2018 , οι κυβερνώντες ψήφισαν νόμο με τον οποίο προστατεύονται με ασυλία για όσο καιρό βρίσκονται στο όποιο αξίωμα .

Κι ο πολίτης ξαναγίνεται το τρομαγμένο ζώο που δεν έχει κανέναν να το προστατέψει κι ούτε κρυψώνα να κρυφτεί… 

Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ??? 

Ο Σόλωνας επιβάλλει να καταστούν οι πολίτες συνυπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και την καταστολή των παρανομιών…. κι ο Αριστοτέλης θέλει τον κάθε πολίτη να δρα με γνώμονα τη λογική του για να ξεχωρίζει το δίκαιο από το άδικο….  Ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο βρίσκεται η χρυσή λύση .  Οι Έλληνες του 2018 και κυρίως οι νέοι, αποφεύγουν συνειδητά να συμμετάσχουν στα κοινά. Θεωρούν την πολιτική ως μιασματική ασθένεια ,και προφυλάσσονται ώστε να μην κολλήσουν από αυτήν τους βλαβερούς ιούς της προδοσίας και της παρανομίας. Πόσο λάθος αντιμετώπιση….

Βγαίνοντας ο πολίτης εκτός της πολιτικής διαδικασίας , αφήνει το χώρο και πρόσφορο έδαφος στον απατεώνα πολιτικό να δράσει ανενόχλητος.  
Άρα , η λύση είναι μια και μοναδική κι έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας μας….
Δεν απέχεις από την πολιτική του τόπου σου αλλά αντίθετα γίνεσαι ενεργός πολίτης , με κύριο γνώμονα τη λογική σου και το σεβασμό σε ό,τι υπάρχει γύρω σου. 

Πολιτικό και κοινωνικό ον ο άνθρωπος λοιπόν… και είναι η σωστή χρονική στιγμή που πρέπει να αποδείξει πως αξίζει που κατέχει τη Λογική και πως μέσα στον Νου του κατοικεί η Νόηση κι όχι η φυγή , ο τρόμος , ο φόβος που βολεύει κάθε κλέφτη κι απατεώνα.

Ήρθε η χρονική στιγμή να αποδείξουμε οι Έλληνες πως είμαστε απόγονοι εκείνων των ωραίων Ηρώων κι Ελλήνων φιλοσόφων που όλος ο πλανήτης γνωρίζει και υμνεί.   


          

ΠΗΓΗ :ΕΣΥ ΠΥΛΑΙΑΣ

  ΠΗΓΗ :  www.e-synews.gr  ΠΗΓΗ : Αφροδιτη Καρανικου


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου