Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ “ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ;”


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ “ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ;”

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ “ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ;”

Ο Μυτιλιναιος, ο Κοπελούζος και η Τέρνα ειναι που θα πάρουν τον λιγνιτη ;; Οι ιδιοι που στήνουν τα αιολικα  και καταστρέφοντας καθε βουνο της Ελλαδας.. ;;

Καταλάβατε, τωρα, οτι σας χρησιμοποίησαν; Dennis Hoidas

             ΠΗΓΗ :   - http://axianews.gr

"Δυναμική διαδήλωση για τα αιολικά στα Αγραφα   "

Δυναμική διαδήλωση για τα αιολικά στα Αγραφα 

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο παλμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία στην Καρδίτσα ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών στα Αγραφα.       

     ΠΗΓΗ : www.efsyn.gr

 

Εφ΄ όσον η εγκατάσταση των αιολικών γίνεται με γνώμωνα αποκλειστικά το κέρδος αδιαφορώντας συνήθως για τις περιβαλλοντολογικές συνέπειες !!

«Η περίπτωση των Αγράφων είναι ενδεικτική τού πώς μπορεί να αγνοηθεί η περιβαλλοντική αξία μιας περιοχής με έντεχνο τρόπο», λέει ο Παναγιώτης Φωκάς, μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.

«Οταν το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή μας απέναντι στην αδειοδότηση αιολικών πάρκων στα Αγραφα, ζήτησε να μην ξεκινήσουν τα έργα πριν υποβληθεί ειδική οικολογική αξιολόγηση.  Αρχές Οκτωβρίου, υπέβαλαν νέα στοιχεία, πάλι ελλιπή, από τα οποία αποκαλύφθηκε ότι στην καρδιά της περιοχής όπου θα μπουν οι ανεμογεννήτριες είναι οι θερινές “κούρνιες” των ορνέων, που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το γεγονός αυτό παρακάμφθηκε και η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ ενέκρινε την ειδική αξιολόγηση που υπέβαλαν. Γιατί όχι στα Αγραφα; Είναι μια περιοχή απάτητη, πολύ σημαντική για τη βιοποικιλότητα. Είναι ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στη χώρα μας»

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 

 
Ηδη έχουν άδεια 150 ανεμογεννήτριες και άλλες τόσες βρίσκονται υπό εξέταση. Μία μάλιστα από τις θέσεις βρίσκεται σε ζώνη προστασίας της ορνιθοπανίδας, όπου πραγματοποιείται κοινοτικό πρόγραμμα Life για τον σπιζαετό (από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης)», λέει ο Νίκος Αυγουστής, από το Δίκτυο Φορέων και Ενεργών Πολιτών Ανδρου. «Δεν είναι δυνατόν να θεωρούν ότι δεν βλάπτεται η ορνιθοπανίδα επειδή θα χρησιμοποιούνται συστήματα ηχητικού εκφοβισμού –δηλαδή θα διώχνουν τα πουλιά από τον βιότοπό τους– και αυτό να γίνεται δεκτό και από το ΣτΕ.

    ΠΗΓΗ :  www.kathimerini.gr

    

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ  ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟI  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, China energy.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ "

 

      

ΠΗΓΗ : ΕΣΥ ΠΥΛΑΙΑΣ

   ΠΗΓΗ :  www.e-synews.gr                  ΠΗΓΗ :https://protefs.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου