Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Απόφαση ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! – Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!

 

Απόφαση ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! – Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! 

       

Για να μην φανεί ότι λειτούργησα από κάποια ιδεοληψία ή ακόμα και από ξενοφοβία, ξεκαθαρίζω ότι αλλιώς συμπεριφέρονται οι Κοινωνίες (κράτη) στους πρόσφυγες και αλλιώς στους λαθρομετανάστες.

 Συνεπώς αν εξ αρχής είχε επικρατήσει ο όρος «λαθρομετανάστης», η Ελλάδα δεν θα είχε μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, φιλοξενώντας όλο το λαθρομεταναστευτικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά εις βάρος της και μόνο), ούτε θα χορηγούντο κρατικές χρηματοδοτήσεις και Ευρωπαϊκά κονδύλια σε διακόσιες (σύμφωνα με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), όπου ως γνωστό επικρατεί χάος και αδιαφάνεια, αφού ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένας απολύτως έλεγχος στις ΜΚΟ για τη διαδρομή και κατάληξη αυτού του «χρήματος»!

Και ως αποτέλεσμα, η χώρα μας δεν θα είχε χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, να «μάχονται» υπέρ ή κατά προσφύγων, τη στιγμή που δεν υπάρχουν πρόσφυγες.

Και το κυριότερο, η Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) δεν θα είχε στείλει τις δυνάμεις της (Οκτώβριος 2015) στην θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας, ώστε να αποτρέψει (ανεπιτυχώς τελικά!) τις μεταναστευτικές ροές, αλλά θα τις είχε στείλει εξ αρχής στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας (η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ) και θα τελείωνε εκεί το Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Αλλά … (!!!) δεν θα έβγαζαν όμως τα εκατομμύρια ευρώ οι ΜΚΟ και οι διάφοροι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες-προμηθευτές-εργολάβοι!

Στο δια ταύτα:
Προ μερικών μηνών και με την υπ΄αρ. 120/2015 (Β?Τμήμα Διακ.) το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε απόφαση όπου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, πρόσφυγας είναι μόνο όποιος φεύγει από εμπόλεμη ζώνη (χώρα) και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή χώρα.

 Και αυτή η απόφαση πέρασε στα «ψιλά» καθώς αφενός τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν την δημοσίευσαν, αφετέρου και ο πολιτικός κόσμος «έγραψε» στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα καθώς έχει κυρώσει την Σύμβαση της Γενεύης. Αποφάσισε μάλιστα, ότι μπορεί να γίνει επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που εμφανίζονται ως «πρόσφυγες», από την Ελλάδα στην Τουρκία!

Επί της ουσίας το ΣτΕ γνωμοδότησε ότι ο νόμος 3907/2011 ισχύει. Και “είπε” ισχύει, διότι σε αυτή τη χώρα ο νομοθέτης έχει προβλέψει τα πάντα. Ακόμα και εναρμόνιση της Ελληνικής νομολογίας με τις διεθνείς συμβάσεις. Στην μετάφραση ελλοχεύει η πολιτική καπήλευση, αφού τυχάρπαστοι πολιτικοί τσαρλατάνοι ερμηνεύουν κατά καιρούς κατά το … δικό τους δοκούν και κατά το πως τους συμφέρει «προσωπικά»! (ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΤΟΥ 3907/2011 ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 81 παρ.1 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4375/2016 – ΦΕΚ 51/Α/3-4-2016)

Εν κατακλείδι το ΣτΕ γνωμοδοτεί: Αριθμός 120/2015. Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα άρθρα 35 και 36 της Σύμβασης της Γενεύης του 1951. Άρθρο 25, διαδικασία αναγνώρισης προσφύγων: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ιδίως για ανθρωπιστικούς λόγους, να εγκρίνει την προσωρινή διαμονή αλλοδαπού».

Σε εξαιρετικές λοιπόν περιπτώσεις και όχι αφειδώς! Αυτό το «εξαιρετικές περιπτώσεις», από τον Μάρτιο του 2015 έχει μετατρέψει η παρούσα κυβέρνηση σε αφειδώς.

 

     

ΠΗΓΗ:ΕΣΥ ΠΥΛΑΙΑΣ   ΠΗΓΗ:www.e-synews.gr   ΠΗΓΗ:Βασίλης Κασιμάτης

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου